Expectations

Study study study 

Jag var på responssamtal igår, angående min berättelse jag skrev på svenskan förra terminen. Betyget blev precis som väntat ett C. Även om alla vad jag vet än i alla fall, fick högre resultat brydde jag inte mig så mycket.  Nu lite senare kom jag på, varför ska jag nöja mig? Skillnaden mellan de andra som får högre betyg än jag är inte att de är mycket smartare (vissa är ju det dock), bara att de anstränger sig mer. De lägger ner timmar med att få ihop ett bra arbete, jag blir glad om jag ens klarar det. Visst, C är ett jättebra betyg och blablabla. MEN jag kan bättre! Jag trodde inte det ner jag skrev min berättelse. Innan jag ens öppnat dokumentet lade jag ribban. Bara för att alla andra resultat jag fått på tidigare berättelser har varit dåliga. Det är inte det att jag är dålig på attskriva, grejen är att jag intalar mig att jag är det. Det handlar bara om ett självförtroende som inte är så bra längre. 

 

Vill också säga att över denna ynka uppgift tänker jag inte gråta. Det är passerat och jag gjorde ett misstag och underskattade mig själv. Jag kommer inte kunna få A i Svenska 1. Möjligtvis ett B, men inte A. Tråkigt. Irriterande. Inte mer än så. Jag ska inte gå på Harvard, Yale eller Princeton så det löser sig väl.

 

Vad kan jag då lära mig i framtiden? Jo, jag ska sätta HÖGRE krav på mig själv. De som säger att jag redan gör det, har ingen aning vad de snackar om. Jag mår bra av höga krav. Det är då jag presterar bra, och det leder till välmående hos mig. Hela ettan har jag klarat mig på grund av tidigare erfarenheter, kunskap jag fått under högstadieåren, det går inte längre. Jag måste utvecklas. Så om det betyder fredagskvällar bestående av matteböcker och kinesiska glosor får jag acceptera det. 

 

Och höga krav är inte detsamma som orimliga krav. Jag ska inte begära att jag klarar att hoppa 1,30 på höjdhopp för det är i stort sett omöjligt för mig. Men inte ska jag ha ett C som mål när jag har kapacitet för att fixa ett A.

 

Sammanfattning: man ska göra sitt bästa och tro på sig själv, och om man misslyckas är det inte hela världen! 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin
RSS 2.0