Alla ni som inte har valt gymnasium än!

Måste bara göra reklam för min grymma skola!
Som ni vet (i alla fall ni som har läst presentationen) läser jag ekonomi på ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö. 
I drygt tre månader har jag varit elev där och har aldrig trivts så bra på något ställe förut. 
 
När jag gick i åttan/nian ville jag verkligen inte börja gymnasiet. Jag övervägde till och med att gå om nian. Det var nog mest för att jag var rädd. Rädd för att inte passa in, för att det skulle bli svårt, och för att det kunde bli tråkigt. Jag inser nu hur fel jag hade. Så alla nior, ha inte ångest över gymnasievalet! Det kommer att lösa sig.
 
Mer om min skola. Vi är cirka 550 elever så det är en liten skola där de flesta känner varandra. För mig är nästan alla okända dock, men det beror på att jag bor så långt ifrån Malmö man kan komma typ, haha. Lärarna är verkligen jättebra, lektionerna är strukturerade och man lär sig asmycket (till skillnad från i grundskolan). Lokalerna är väldigt fina och ljusa, matsalen är mysig och det är aldrig stökigt. Maten kan man skriva en hel bok om, bättre än på resturang till och med! Ofta får vi efterrätt också, vilket kan vara paj, donuts, cupcakes eller pannkakor med grädde. Ibland bjuder elevkåren på våfflor eller som idag, chokladfontän med marshmallows och frukt. 
Det bästa med skolan är att det verkligen läggs tyngd på gemenskap och sådär. I början var vi i Kolboda på teambuilding-läger med klassen. Reciencorsfesten i AF-borgen med alla ProCivitas-ettor var en upplevelse det med, även om det regnade och jag inte kunde gå i mina Jefferys. Gud, det finns massor av mer minnen redan och det har bara gått en termin ändå. Själva skolan är ganska krävande periodvis, det måste man vara medveten om. Det går inte att bara slappa sig igenom de här tre åren, man behöver plugga en del. 
 
Ikväll har ProCivitas öppet hus, 17.30-20.00. Går ni i nian och är ni intresserade så åk dit vet jag. Låt er inte avskräckas av att det kan vara en bit att pendla, för tro mig, det är värt det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin
RSS 2.0